Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

10 best gelezen artikelen voor verpleegkundig experts

Deze artikelen voor verpleegkundig experts zijn dit jaar het meest geklikt.
001_rb-image-2696091.jpeg
  1. ‘Niet ik, maar verpleegkundigen verdienen dat lintje’ – Jan Berghuis weigerde zijn lintje, omdat hij vindt dat verpleegkundigen en vrijwilligers in de zorg voorgaan. TvZ interviewde hem.
  2. 5 dingen die verpleegkundigen over PICS moeten weten – Het Post Intensive Care Syndroom (PICS) heeft pas sinds 2012 een naam gekregen, en is daardoor nog erg onbekend onder verpleegkundigen. Lector Marike van der Schaaf probeert hier verandering in te brengen en zet voor verpleegkundigen vijf kenmerken van PICS op een rij.
  3. Meer ziekteverzuim bij zelfsturende teams – Het verzuimpercentage onder werknemers stijgt wanneer zorgorganisaties overgaan tot zelfsturing.
  4. 5 tips om je patiënt zoveel mogelijk uit bed te krijgen – Veel (oudere) patiënten komen slechter uit het ziekenhuis, dan dat ze erin kwamen. Een van de oorzaken hiervan is dat de patiënt te weinig beweegt. Lector Transmurale ouderenzorg Bianca Buurman geeft tips om als verpleegkundige deze patiënten te stimuleren meer te bewegen.
  5. Kinderverpleegkundige bedenkt stuur om mee naar OK te ‘rijden’ – Op de Kinderafdeling van het Elkerliek ziekenhuis hebben kinderen voortaan zelf de touwtjes in handen. Of liever gezegd: het stuur.
  6. Docu: verpleegkundigen in de 112 meldkamer – In de documentaire ‘Volgens protocol’ worden twee verpleegkundigen gevolgd.
  7. Verpleegkundige werkte jarenlang als arts – Een 40-jarige verpleegkundige is aangehouden op het vliegveld van Berlijn omdat hij minstens vijf jaar als arts op een cruiseschip werkte.
  8. Verpleegkundige berispt om werk-privé vervaging – De tuchtrechter heeft een verpleegkundige berispt omdat hij werk en privé te veel door elkaar heen liet lopen.
  9. Verpleegkundige doorgehaald uit BIG-register na seks met patiënt – Een sociaal-psychiatrisch verpleegkundige mag zijn beroep niet meer uitoefenen omdat hij seks heeft gehad met een patiënte. 
  10. ‘Verpleegkundige, help je patiënt zo snel mogelijk uit bed’ – Bianca Buurman is onlangs door de Hogeschool van Amsterdam benoemd tot lector Transmurale ouderenzorg. Zij pleit ervoor dat verpleegkundigen patiënten zo snel en veel mogelijk uit bed krijgen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.