Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

10 dingen die je herkent als je samenleeft met een verpleegkundige

Het is Valentijnsdag! Ben jij en/of is je partner verpleegkundige? Dan durven we wedden dat deze dingen je bekend voorkomen. Met een knipoog: 10 dingen die je herkent als je samenleeft met een verpleegkundige.
10 dingen die je herkent als je samenleeft met een verpleegkundige

1. Je kunt niemand een hand geven zonder eerst te ontsmetten met anti-bacteriële gel, de ander te ‘dwingen’ dat ook te doen en vervolgens iemands bijzondere aders te bestuderen. Of je geeft ze een boks>>>

2. Medische tv-programma’s of series als ER of Greys Anatomy met jou kijken is een ramp, omdat je steeds zonodig moet benadrukken wat ze allemaal fout doen en constant opmerkingen maakt als ‘Moeten ze niet dat en dat doen?’ of ‘Oh alsjeblieft, dat kán toch niet!’

3. Je kind van vier weet wat longen, hart, nieren en lever zijn en kan ook nog precies aanwijzen waar ze zitten.

4. Die lekkere gebraden kip serveer je in voorgesneden stukjes, omdat je niet de Heimlichgreep wil uitvoeren en op die manier herinnerd wordt aan je werk, op je enige vrije dag sinds tijden.

5. Je maakt je partner midden in de nacht wakker door hem door elkaar te schudden omdat zijn ademhaling niet gelijkmatig is.

10 redenen waarom een relatie met een verpleegkundige leuk/handig is

Wat je beroep te maken heeft met jouw rol als liefdespartner? Je leest het hier>>>

6. Iedere keer als iemand een sigaret opsteekt, kun je het niet laten hem te waarschuwen voor de verschillende soorten kanker die het mogelijk veroorzaakt.

7. Je familie, vrienden en buren verwachten dat je elke snij- of schaafwond, botbreuk of andere medische aandoening voor ze kunt fixen.

8. Je familie klaagt voortdurend omdat anderen medelijden krijgen als ze iets hebben, terwijl zij het altijd moeten doen met ‘het gaat wel over’ of ‘er is niks aan te doen’.

9. Als iemand zijn voet openhaalt op de keukenvloer ga je eerst de vloer schoonmaken voor je hem naar het ziekenhuis brengt. En als iemand zijn arm breekt terwijl jij net aan het afwassen bent, maak je eerst de afwas af.

10. Je hebt het meteen door als je kinderen liegen dat ze ziek zijn. En als ze daadwerkelijk ziek zijn bestook je ze met vragen als ‘Waar doet het pijn?’ ‘Sinds wanneer?’ ‘Hoelang al?’ ‘Hoe ziet je stoelgang of braaksel eruit?’ ‘Heb je koorts?’ ‘Hoeveel pijn heb je op die en die schaal?’ Et cetera.

Aanvullingen? Laat het ons weten!

Bron: allnurses.com, newsmonkey.be

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Wat een gedoe allemaal over niveau! s, protocollen en weet ik het wat.
    Wat heb je te geven, hoe ziet jou empatisch vermogen eruit, kun je meebewegen met je patiënt
    Laten we gewoon gaan zorgen met liefde en aandacht zodat de patiënt zicht gehoord en gezien wordt, Dat je daarnaast kennis van zaken hebt is uiteraard heel nuttig en ook nodig maar in eerste plaats zorgen voor je medemens is wat mij betreft nummer één in goede zorg en wanneer je met elkaar dit neer kunt zetten ervaart de patiënt een warm bad. Ik spreek uit ervaring !
    Als hospiceverpleegkundige knapt het merendeel van onze patiënten op van een dergelijke benadering

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.