Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

100 zorgverleners kregen woning met voorrang in Amsterdam

In de gemeente Amsterdam kunnen verpleegkundigen en andere zorgverleners met voorrang een woning krijgen. Van de 788 zorgverleners die zich aanmeldden vonden er 100 vorig jaar zo een woning.
sleutelbos met sleutelhanger van een huisje
De voorrangsregeling wonen is onder zorgverleners zo populair dat de gemeente Amsterdam de voorwaarden onlangs heeft aangescherpt. Foto Maria Ziegler / Unsplash
Premium

Dat schrijft de Amsterdamse wethouder

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Leuk, wanneer is Den Haag aan de beurt?

   Ik vind dit een goed initiatief, wonen in de stad is voor onze doelgroep steeds minder goed betaalbaar, terwijl we daar wel heel hard nodig zijn.
   Niet iedereen heeft beschikking tot een auto, mocht je van buiten de stad komen. Daarbij speelt ook dat vervoer prijzig is, behalve de fiets.
   Ik vind dat beloning zich niet altijd hoeft te uiten in alleen salaris, klinkt stoffig en eenzijdig. Out of the box denken (of weer in the box, net vroeger) juist ook oog hebben voor bijvoorbeeld huisvesting. Huisvesting is een primaire behoefte waar ieder mens behoefte aan heeft. Dit beroep, maar ook de andere noodzakelijke beroepen zoals leraren en politie (waarbij ook het oneindige gemiezemuis over salaris speelt), heeft aanmoediging nodig voor onze toekomstige collega’s. En vergeet de huidige collega’s niet, zij hebben ook aanmoediging nodig. Dus geen gemiezemuis meer over verhoging salaris, dat weten we al. Het kan blijkbaar niet. We verdienen het, maar we verdienen het niet. Vul het salaris dan aan. Met out of the box.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.