Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

1,2 miljoen voor onderzoek naar behandeling Huntington

Het Campagneteam Huntington heeft 1,2 miljoen euro ingezameld voor onderzoek naar een medicijn tegen de ziekte van Huntington.
ziektevanhuntingtn.jpg
De ziekte van Huntington is een erfelijke ziekte met de symptomen van Alzheimer

Laboratoria in Groningen, Leiden en Amsterdam gaan op zoek naar aangrijpingspunten om de aanmaak van het ziekte veroorzakende huntington-eiwit te remmen, of de afbraak ervan te bevorderen. Deze onderzoekslijnen zijn volgens het campagneteam ‘zeer veelbelovend en kunnen voor een doorbraak zorgen in het onderzoek naar een genezende therapie.’

Ziekte van Huntington

De ziekte van Huntington is een erfelijke neurodegeneratieve ziekte met de symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS gecombineerd. Patiënten hebben psychische en motorische problemen en geheugenverlies. Net als de ziekte van Alzheimer en Parkinson wordt ook de ziekte van Huntington veroorzaakt door de ophoping en klontering van eiwitten in de hersenen.

TvZ is hét vakblad voor verpleegkundigen, gericht op onderzoek, opinie, beleid en management, altijd met een link naar de praktijk. 
Meer info over abonnement >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.