Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

13 procent van de Nederlanders meet zelf zijn gezondheid

Slechts 13 procent van de Nederlanders meet zijn gezondheid en conditie met behulp van een online of mobiele applicatie zoals een app, een hartslagmeter of een smartwatch.
meten.jpg
Meten is weten

Dit blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau GfK onder meer dan 20.000 personen wereldwijd. Het merendeel van de Nederlandse bevolking (73 procent) heeft nog nooit gebruik gemaakt van instrumenten om de gezondheid en conditie te meten. Nederland staat hiermee onderaan op de lijst als het gaat om het zelf meten van je gezondheid en conditie, het gemiddelde ligt wereldwijd op 33 procent.

Top 5

De Chinezen staan bovenaan als het gaat om het zelf meten van conditie en gezondheid (45 procent). In Brazilie en de VS meet 29 procent van de bevolking hun gezondheid en conditie, gevolgd door Duitsland (28 procent) en Frankrijk (26 procent). Meer dan de helft meet zelf om conditie te verbeteren. Nederlanders in de leeftijdsgroepen 15-19 en 20-29 jaar meten het meest hun gezondheid en conditie (beide 21 procent). De leeftijdsgroep 30-39 jaar volgt daarna met 15 procent. Naarmate de leeftijd toeneemt, daalt het aantal personen dat zijn gezondheid en conditiezelf zelf meet. 

Klik hier voor het onderzoeksrapport >>

1 REACTIE

  1. Waarom zou dit een probleem zijn? Het klinkt alsof de onderzoekers vinden dat iedereen constant bezig moet zijn met het monitoren van zijn gezondheid of conditie. Is het niet voldoende als we als verpleegkundigen mensen aanmoedigen om gezond te eten, trappen te lopen en te stoppen met roken enz. Ik ben tegen dit soort medicalisering van het bestaan. Als je een goede reden hebt om je hartslag te bewaken, of je BMI te monitoren, prima. Maar anders?!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.