Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

60.000 deelnemers aan de Nightingale Studie

Aan de Nightingale Studie hebben 60.000 verpleegkundigen meegewerkt. Ongeveer de helft daarvan heeft teennagels meegestuurd.
60.000 deelnemers aan de Nightingale Studie

Dat zeggen de tevreden onderzoekers in een nieuwsbericht op de website van V&VN. De Nightingale Studie begon eind vorig jaar en richt zich op de gezondheid van (voormalig) verpleegkundigen in relatie tot hun beroep en leefomgeving. Per 1 februari is de studie gestopt.

Wat gaat er nu gebeuren?
Onderzoeker Anouk Pijpe: ‘Waar onze aandacht nu in eerste instantie naar uit gaat is het controleren of alle bestanden en gegevens goed binnen zijn gekomen. Met gegevens van 60.000 deelnemers is dat best een klus. Daarna volgen vele kwaliteitscontroles, bijvoorbeeld op missende, vreemde of inconsistente waarden. Omdat wij zoveel verschillende soorten gegevens hebben nagevraagd, nemen deze controles veel tijd in beslag. Het is belangrijk om dit heel secuur te doen omdat dat de kwaliteit van de data en uiteindelijk het resultaat van het onderzoek ten goede komt. Wij beginnen de kwaliteitscontrole onder andere bij de gegevens over nachtwerk, aangezien dat een van de belangrijke onderwerpen is binnen het onderzoek. Naar verwachting hebben wij deze gegevens in juni 2012 grotendeels goed in kaart gebracht. Waar we ook nog mee bezig zijn is het registreren van de binnengekomen teennagels, een enorme klus gezien het aantal deelnemers. Naar schatting heeft ongeveer de helft van de deelnemers teennagels ingestuurd.’

Door: redactie Nursing

Meer Nursing


NursingBanen

Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl


Quinten Manuel, blogger
Quinten (18) is derdejaars mbo-verpleegkunde (bol) in Groningen. Hij blogt over zijn leven als verpleegkundige in opleiding en alles wat hij tegenkomt.
Ga naar de weblog van Quinten.

NursingExperts
Collega’s die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan.
Volg de Nursing Experts.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.