Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Favoriete apps van verpleegkundigen

Steeds meer verpleegkundigen gebruiken vakinhoudelijke apps tijdens hun werk, bleek onlangs uit een poll op Nursing.nl. Welke apps zijn zoal populair? Nursing zette tips van collega's op een rij, plus twee bonustips van de redactie.
fotolia.jpg

Farmacotherapeutisch Kompas

 Het vaakst genoemd: de app van het Farmacotherapeutisch Kompas (FK). De geneesmiddelteksten uit het Farmacotherapeutisch Kompas zijn via deze apps gratis beschikbaar en offline te gebruiken. De app wordt 3-maandelijks geactualiseerd.
Download voor Android
Download voor iOS

Appotheek

 De informatie van de KNMP-publiekswebsite Apotheek.nl is altijd en overal te raadplegen via de Appotheek. Deze app is geschikt voor alle smartphones en tablets en is gratis te downloaden via de AppStore en GooglePlay. De Appotheek is een handige aanvulling op de informatie van de bijsluiter. Het is een praktische app met overzichtelijke informatie over medicijnen, klachten en aandoeningen. 
Download voor Android
Download voor iOS 

Wondadviseur app

 Deze app geeft product- en behandelingsadviezen voor de meest voorkomende wonden volgens het WCS-model. Het geeft een kort en duidelijk wondadvies dat je vanuit de app naar jezelf of naar andere wond-professionals kunt sturen. Het wondadvies dat wordt gegeven in de app is onderbouwd, de referenties hiervoor staan in de app vermeld. De app biedt verschillende zoekopties: 
1. Indicatie (de meest voorkomende indicaties worden besproken), 
2. WCS model (wondzorgkaartje / kleur en vochtproductie), 
3. Producten zoeken. De aangeraden materialen zijn allemaal van dezelfde fabrikant. Deze fabrikant (ConvaTec) zit ook achter de totstandkoming van de app.
Download voor Android
Download voor iOS
Meer apps voor de wondzorg 

Medicatie Controle App

 Steeds meer instellingen gebruiken slimme, digitale oplossingen om de dubbele medicatiecontrole te doen. Zoals via de zogenaamde Medicatie Controle App. Aan de hand van deze app is de medicatiecontrole gemiddeld in drie minuten afgehandeld. Meer lezen>>>

Download voor Android
Download voor iOS 

Verpleegkundig zakboek 

Het Verpleegkundig zakboek kan worden gebruikt door verpleegkundigen (in opleiding) en toont onder andere zakkaartjes met allerlei informatie, laat je aantekeningen maken of laat je berekeningen uitvoeren, bijvoorbeeld over infusen. Natuurlijk moet je altijd zelf blijven nadenken en de protocollen volgen, maar deze app kan wel een steuntje in de rug zijn.
Download voor Android
Download voor iOS 

Risicoscan-app van zorg voor beter

Eenvoudig gezondheidsrisico’s signaleren bij ouderen? Met de app van Zorg voor Beter kan dat. Deze is ontwikkeld voor zorgmedewerkers in verpleeg- en verzorgingshuizen, wijkverpleegkundigen en thuiszorgmedewerkers, maar kan ook gebruikt worden door sociale wijkteams of mantelzorgers. 
Download voor Android
Download voor iOS 

Nursing Calculator

Met de Nursing Calculator kunnen verpleegkundigen met hun smartphone eenvoudig berekeningen uitvoeren, bijvoorbeeld voor oplossingen en verdunningen, infuusstanden uitrekenen, bmi en de inhoud van zuurstofcilinders. Met het metrieke stelsel reken je snel verschillende eenheden om. De app bevat een druppelteller en stopwatch en verder wordt iedere formule met een voorbeeld uitgelegd en is er ruimte voor het maken van notities. 
Download voor Android
Download voor iOS 

Switchwiki en Medicawiki

Switchwiki en Medicawiki zijn hulpmiddelen bij het maken van een keuze voor een psychofarmacon. Switchwiki bevat tabellen met informatie over het wisselen van medicatie: een afbouwschema van de huidige medicatie, een opbouwschema van de nieuwe medicatie en aanvullende informatie. Medicawiki bevat monografieën van antipsychotica, antidepressiva, stemmingsstabilisatoren en benzodiazepinen. Switchwiki en Medicawiki zijn ontwikkeld door Walter Broekema, ziekenhuisapotheker bij GGZ Centraal. Beide wiki’s hebben geen commercieel doel en er is geen participatie vanuit de farmaceutische industrie. De instrumenten zijn steeds in ontwikkeling. 
Switchwiki 
Medicawiki

Rode Vlaggen Instrument

De app waarmee verpleegkundigen en verzorgenden eenvoudig waarnemingen kunnen rapporteren aan de wijkverpleegkundige of EVV’er. De Rode Vlaggen App helpt medicatieproblemen bij cliënten voorkomen door de thuiszorg te verbinden met huisarts en apotheek.
Meer informatie 


Tips van de redactie

 

Bijwerkingen app Lareb 

Verpleegkundigen doen nauwelijks meldingen van bijwerkingen van medicijnen, blijkt uit cijfers van het Lareb. Misschien wordt het gemakkelijker met deze app?

Download voor Android
Download voor iOS 

NIC en NOC app 

De Nederlandse vertalingen van de Nursing Intervention Classification (NIC) en de Verpleegkundige zorgresultaten (NOC) zijn nu ook via een app te raadplegen. De apps zijn gebaseerd op de vierde, herziene Nederlandse editie die weer een vertaling is van de zesde Amerikaanse druk. Naast de uitgebreide, betaalde apps, is er ook een zogenaamde NIC ABC-versie beschikbaar. Deze app is gratis en geeft toegang tot alle diagnoses en interventies die met A, B of C beginnnen. 

NOC voor iPhone 
NIC voor iPhone

NIC voor Android 

NOC voor Android 

NIC ABC voor Android (gratis)
NIC ABC voor iPhone (gratis) 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.