Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Het Parkinsoncongres

De ReeHorst, Ede
325 Verpleegkundigen

Details evenement

11 oktober 2013
09:30 uur
De ReeHorst, Ede
CongressenMetZorg en ParkinsonNet
030-7512487
170,00 excl btw

Er zijn in Nederland ongeveer 50.000 patiënten met de ziekte van Parkinson of parkinsonisme. Vanwege de vergrijzing zal dit aantal gestaag toenemen. De ziekte van Parkinson is een ernstige chronische hersenziekte, waarbij zenuwcellen in de middenhersenen langzaam afsterven. Er kunnen veel verschillende zorgverleners betrokken zijn bij de zorg voor deze patiënten.

Als verpleegkundige kun jij natuurlijk ook te maken krijgen met parkinsonpatiënten. Ben je voldoende op de hoogte van de oorzaak, diagnostiek, behandelingen, complicaties en zorgproblemen bij de ziekte van Parkinson? Wil je meer informatie over dit complexe ziektebeeld?

Kom dan naar het Parkinsoncongres en leer alles over onder meer:

- de ParkinsonNet methodiek
- de nieuwste inzichten in de medische behandeling
- mobiliteitsproblemen
- slik- en spraakstoornissen
- voeding, obstipatie en gewichtsverlies
- depressie, angst, dwang en drang
- intimiteit
- veel voorkomende zorgproblemen in de langdurige zorg