Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Masterclass Geïntegreerde Zorg voor Kwetsbare Ouderen

t/m 15-04-2014 - Julius Academy, Zeist
508 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts

Details evenement

08 oktober 2013 - 15 april 2014
15:00 uur
Julius Academy, Zeist
Julius Centrum van het UMC Utrecht
088-7569261

In 2013 vindt voor de eerste keer de Masterclass Geïntegreerde Zorg voor Kwetsbare Ouderen plaats. De samenstelling van de bevolking verandert snel, een steeds groter deel bestaat uit mensen van 65 jaar en ouder. Een groep mensen die vaak buiten de bestaande richtlijnen valt en met vaak meer dan één chronische aandoening naast elkaar. Dit heeft grote gevolgen voor de geïntegreerde zorg (zowel binnen de eerste als de tweede lijn) en de bekostiging daarvan. In de colleges van deze masterclass worden zowel academische kennis als praktische ervaringen ingebracht en verbonden. De deelnemers komen uit verschillende sectoren van de zorg, zoals huisartsenzorg, eerstelijns centra, GGZ, ziekenhuizen, zorgnetwerken en verzekeraars. De deelnemers zijn zowel managers in de zorg als praktiserende zorgverleners.

De Masterclass omvat 12 colleges van vier uur en staat onder leiding van en wordt gecoördineerd door Dr. Rob de Leeuw, verbonden aan het Julius Centrum, UMC Utrecht. In de Masterclass treden vooraanstaande gastdocenten op met kennis en ervaring in onderzoek, beleidsontwikkeling en/of de praktijk in het werkveld van geïntegreerde zorg, zoals Dr. Henk van der Steeg (mede initiatiefnemer van deze masterclass), Prof. Dr. Guus Schrijvers (emeritus hoogleraar Public Health) Herman Flens (AGIS Zorgverzekeraars), Dr. Mark van Houdenhoven (HagaZiekenhuis), Leo Kliphuis (LVG), Martien Bouwmans (ZN), Mr. Mirjam de Bruin (Bureau Schutjens en de Bruin), Robbert Polet (NZa), Jan Christiaan Huysman (UMC Utrecht), Dr. Rob IJff (Phillips Healthcare), Marcel Timmen (Spierziekten Nederland) en anderen.
De Masterclass start op 8 oktober 2013 en eindigt op 15 april 2014. De colleges worden gegeven in een prachtige omgeving in Zeist en vinden steeds plaats op een dinsdag van 15.00 tot 19.00 uur, met doorgaans een interval van twee weken ertussen. Met de schoolvakanties is rekening gehouden

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie over het programma en de inschrijfmogelijkheden op onze website:
http://portal.juliuscentrum.nl/academy/Courses/tabid/886/ctl/CourseDetails/mid/1808/CourseId/118/language/nl-NL/Default.aspx