Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Symposium Helen van seksueel misbruik

Ede
243 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts, Verzorgenden

Details evenement

08 oktober 2013
09:15 uur
Ede
D'ondersteuning
06-24502230
€ 199,-, aanmelden tot 4 weken van te voren € 179,-

Seksueel misbruik is een onderwerp waar mensen niet graag over praten. Maar seksueel misbruik is er en het komt veel voor. Als het een ziekte was, zou het zelfs een pandemie genoemd worden. Maar liefst 1 op de 5 meisjes en 1 op de 11 jongens krijgt er mee te maken.  

Naast de directe fysieke en psychische gevolgen zijn er bijkomende gevolgen die te maken hebben met het zwijgen. Doordat seksueel misbruik moeilijk bespreekbaar is komen kinderen alleen te staan met hun probleem, vaak tot ver in de volwassenheid. Voorkomen is belangrijk, maar omgaan met de gevolgen is minstens net zo belangrijk. Helen van seksueel misbruik is mogelijk!  

Seksueel misbruik kan zodanig verwerkt worden dat men er in het dagelijkse leven geen last meer van heeft. Hiervoor is adequaat handelen van hulpverleners noodzakelijk. Tijdens dit symposium geven wij u graag handvatten die u (nog) beter in staat stellen uw cliënten te begeleiden in het verwerken van seksueel misbruik. Zo krijgt u in de ochtend antwoorden op een aantal belangrijke vragen:

  • Waar kan ik op letten om risicofactoren in de thuissituatie te signaleren?
  • Zijn er fysieke aandoeningen waarbij er bij mij een belletje moet gaan rinkelen?
  • Hoe doorbreek ik handelingsverlegenheid?
  • Welke behandeling is het meest geschikt voor mijn cliënt?

In de middag wordt dieper ingegaan op het Complex Post Traumatisch Stress Syndroom en sociaal maatschappelijke consequenties. De afsluiting is een kort ervaringsverhaal. Onder begeleiding van dagvoorzitter Lou Repetur worden alle lezingen ingezet vanuit de vraag hoe u als zorgprofessional een zinvolle bijdrage kan leveren aan het verwerken van seksueel misbruik van uw cliënt. 

Kortom, dit symposium biedt een compleet beeld van de lange termijn gevolgen van seksueel misbruik en handvatten om daar mee om te gaan in de praktijk van de zorgprofessional. Ik nodig u dan ook van harte uit u aan te melden voor deze inspirerende dag op dinsdag 8 oktober 2013 in Ede.