Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

10 jaar ALS Centrum, van nationaal naar mondiaal

De Jaarbeurs, Utrecht
203 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts

Details evenement

13 november 2013
De Jaarbeurs, Utrecht
Dr G.J. van Hoytema Stichting en ALS Centrum
053-4892409
145,00

Het ALS Centrum Nederland bestaat 10 jaar! Bij uitstek de gelegenheid om een congres te organiseren. Een congres voor allen die nauw betrokken zijn bij de intensieve zorg voor mensen met ALS in Nederland.

De afgelopen 10 jaar is er op alle fronten aandacht gekomen voor ALS. En dat verdient deze groep patiënten als geen ander. Zo is de bekendheid van ALS in Nederland enorm toegenomen, dankzij de succesvolle en aangrijpende campagne ‘Vecht mee tegen ALS’ van de Stichting ALS Nederland. De diagnostische poliklinieken hebben de tijd tot het stellen van de juiste diagnose sterk gereduceerd. Ook zet het ALS Centrum zich zeer actief in voor een betere zorg: zo zijn recent de richtlijnen van alle betrokken paramedische disciplines gereed gekomen. Het wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS behoort nu tot de wereldtop, er wordt zeer intensief samengewerkt met internationale partners. Dit zal de komende jaren moeten leiden tot een effectievere therapie van mensen met ALS. 

We willen de nieuwste ontwikkelingen met u delen in de plenaire presentaties van het congres. Het is voor ons een eer dat onze speciale gastspreker, prof. Ammar Al-Chalabi (London) een voordracht zal houden over de rol van genen, omgeving en levensstijl bij het ontstaan van ALS. Daarnaast is er een workshopprogramma waarin ruimte is voor uitwisseling en verdieping.

Ik hoop u allen te ontmoeten op het 4e ALS-congres ‘10 jaar ALS Centrum, van nationaal naar mondiaal’.

Prof. dr. Leonard H. van den Berg, coördinator ALS Centrum Nederland

Doelgroep: alle hulpverleners betrokken bij de zorg voor mensen met ALS. In het bijzonder voor de ALS-revalidatieteams.