Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Congres Tijd voor palliatieve zorg

Jaarbeurs, Utrecht
483 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts, Verzorgenden

Details evenement

14 november 2013
10:00 uur
Jaarbeurs, Utrecht
Bohn Stafleu van Loghum
congressen@bsl.nl
030 638 36 38

De kennis over goede palliatieve zorg neemt alsmaar toe. Veel onderzoekscentra, in binnen- en buitenland, zorgen voor een constante stroom aan nieuwe onderzoeksgegevens over thema's als symptoombestrijding, besluitvorming en samenwerking. Ook wordt veel ervaring opgedaan met de praktijk van palliatieve zorgverlening in de thuiszorg, hospices, verpleeg-, verzorgings- en ziekenhuizen.

Duidelijk is dat de kennis die in het hoofd zit niet genoeg is om adequate palliatieve zorg te verlenen. Zonder de bijdragen uit het hart, is de zorg te schraal. Daarom is Met hoofd en hart tot thema van het congres Tijd voor pallilatieve zorg gekozen. De congresinhoud besteedt dan ook aandacht aan beide bronnen.

Er zijn onder meer plenaire lezingen van Carlo Leget en Manu Keirse. Daarnaast valt te kiezen uit vijf sessies, waaronder een sessie over seksualiteit, de laatste zorg en de waarde van tijdig spreken met patienten over het levenseinde.