Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Symposium WES regio Zuid 'Onderbuikgevoelens'

Aula St. Elisabeth ziekenhuis, Tilburg
441 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts

Details evenement

19 november 2013
09:00 uur
Aula St. Elisabeth ziekenhuis, Tilburg
WES Regio Zuid
€ 60,-

Traditiegetrouw organiseert de ‘WES Regio Zuid’ ook dit jaar weer een dagsymposium voor en door verpleegkundigen. Het thema ‘onderbuikgevoelens’ zal op deze dinsdag 19 november 2013 het uitgangspunt zijn voor een inspirerende en leerzame dag.

Onderbuikgevoelens….
Binnen dit thema heeft de WES Regio Zuid uiteenlopende onderwerpen en sprekers voor u geselecteerd. Er zal stil worden gestaan bij de letterlijke interpretatie van ‘onderbuikgevoelens’ zoals tijdens de presentaties over de patiënt met buikpijn bij de huisarts, spoedeisende gynaecologische pathologie, oncologie en de acuut zieke ‘chirurgische buik’.  Daarnaast zal een uitstapje gemaakt worden naar een andere vorm van buikchirugie die de laatste jaren in ontwikkeling is; de bariatrische chirurgie.  

Echter kent het thema ook een subjectieve beleving die we allemaal zullen herkennen, het ‘onderbuikgevoel’ ofwel het zogenaamde ‘niet-pluis-gevoel’. Dit gevoel zal als een rode draad door de dag lopen en met name aan de orde komen als we luisteren naar de presentatie over huiselijk geweld en naar de lezing van het Nederlands Forensisch Instituut over een ‘niet-natuurlijke dood’.

Accreditatie is aangevraagd bij de V&VN.
Kijkt u voor meer informatie op onze website, www.wesregiozuid.nl.