Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Informatiebijeenkomst voor ambitieuze professionals in de publieke gezondheid

Utrecht
208 Verpleegkundigen

Details evenement

17 juni 2013
16:00 uur
Utrecht
NSPOH
info@nspoh.nl
020 4097020
gratis

Maandag 17 juni 2013 organiseert de NSPOH een gratis informatiebijeenkomst in Utrecht over de Master of Public Health. De bijeenkomst is bestemd voor ambitieuze professionals in de publieke gezondheid, die willen leren hoe zij hun impact kunnen vergroten in het politieke en professionele krachtenveld in en buiten de publieke gezondheidszorg.
Op vrijdag 30 augustus 2013 start een nieuwe leergang van de Master of Public Health (MPH). In deze opleiding leren deelnemers - wetenschappelijk onderbouwd - veranderingen en vernieuwingen in de publieke gezondheid (bege)leiden en daar alle relevante actoren bij te betrekken. De modulen in deze tweejarige masteropleiding zijn los te volgen. Ook is tussentijds instromen mogelijk. Multidisciplinair en op niveau
Vernieuwingen in de volksgezondheid gaan razendsnel. Welvaartsziekten stijgen; migratie brengt een diversiteit aan mensen én ziektepatronen met zich mee; vergrijzing leidt tot meer mensen met een chronische ziekte en beperking; de politieke en economische arena veranderen en zorgverzekeraars en bedrijven krijgen een nieuwe rol. Deze ontwikkelingen vragen om nieuwe professionals. De masteropleiding voorziet in de behoefte aan excellente professionals die door deze ontwikkelingen is ontstaan.

Deelnemers aan deze opleiding willen aan deze vernieuwingen bijdragen. Dat de deelnemers verschillende achtergronden hebben en afkomstig zijn uit allerlei organisaties versterkt het multidisciplinaire karakter van de opleiding. In de MPH staan o.a. de volgende onderwijsmodulen op het programma:
• Volksgezondheidsproblemen beter begrijpen
• Kansen en effectiviteit van preventie
• Strategie, beleid en leiderschap
• Integraal vernieuwen
• Beheer, sturing en verbetering.

Bevlogen kerndocenten
Het docententeam bestaat uit mensen die hun sporen in public health ruimschoots hebben verdiend en die als geen ander weten hoe je onderzoek, beleid, advies, innovatie en praktijk verbindt. Dit zijn onder andere prof.dr. Karien Stronks en prof.dr. Niek Klazinga beide AMC-UvA, prof.dr. Hans van Oers RIVM/UvT, prof.dr. Koos van der Velden Radboud Universiteit Nijmegen, prof.dr. Eddy Houwaart VU Amsterdam, dr.Onno de Zwart GGD RotterdamRijnmond en prof.dr. Johan Polder RIVM. Door samenwerking met het AMC in de academische opleidingswerkplaats NSPOH/AMC is er synergie tussen onderwijs, wetenschappelijk onderzoek en de praktijk.

Informatiebijeenkomst
• Welk onderwijs sluit het best aan bij mijn carrièrewensen?
• Hoeveel uur per week ben ik ongeveer kwijt aan zelfstudie?
• Voldoe ik aan de toelatingseisen?
Wie nieuwsgierig is naar alle mogelijkheden die de verschillende modulen van de Masteropleiding biedt en graag persoonlijk wordt geïnformeerd door onze opleiders/adviseurs, komt naar de gratis informatiebijeenkomst.