Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Symposium 'Oncologie in Perpectief - 100 jaar grensverleggend'

Theater/Congrescentrum De Meervaart, Amsterdam
281 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts, Verzorgenden

Details evenement

13 juni 2013
09:00 uur
Theater/Congrescentrum De Meervaart, Amsterdam
Antoni van Leeuwenhoek
c.veen@nki.nl
020 - 512 2923
175
Symposium voor verpleegkundigen en paramedici over ontwikkelingen in oncologische zorg Op donderdag 13 juni 2013 organiseert het Antoni van Leeuwenhoek voor het 19de achtereenvolgende jaar een symposium over ontwikkelingen in de oncologische zorg voor verpleegkundigen en paramedici. Het thema van het symposium is ‘100 jaar grensverleggend’. Tijdens het symposium blikken we terug op de afgelopen 100 jaar in de oncologie, is er veel aandacht voor de hedendaagse ontwikkelingen op dit gebied en aan het einde van de dag nemen we een kijkje in de toekomst. Het programma is inmiddels bekend en te vinden op http://www.avl.nl/symposium-oncologie-in-perspectief-2013/. Hier kunt u zich ook inschrijven. Veel bereikt in 100 jaar 'Zoo volledig mogelijk behandeling en bijzondere studie van den kanker'. Met dit uitgangspunt startte de Vereeniging 'Het Nederlandsch Kankerinstituut' in 1913 in het Antoni van Leeuwenhoekhuis op de Keizersgracht in Amsterdam. Inmiddels zijn we 100 jaar verder waarin er door wetenschappelijk onderzoek, technologische innovaties, multidisciplinaire teams en professionalisering van de diverse beroepsgroepen veel is bereikt binnen de oncologie. Thema symposium '100 jaar grensverleggend' Grenzen blijven verleggen binnen de oncologie vraagt samenwerking tussen wetenschap en kliniek, tussen professionals nationaal en internationaal, tussen zorgvrager en zorgverlener. Zo kunnen we ons doel nastreven; ons blijven verbeteren op het gebied van diagnostiek en minimaal invasieve behandelingen voor de patiënt. Om in de praktijk grensverleggend te zijn, moeten we voortdurend kennis opdoen over nieuwe behandelmethodieken en onderzoek, mogelijkheden in revalidatie en nazorg en netwerken met collega's. '100 jaar grensverleggend' is dan ook het thema van ons symposium dit jaar. Locatie Meer en Vaart 300, 1068 LE Amsterdam-Osdorp Telefoonnummer 020 - 410 7700 Voor routebeschrijving zie: http://www.meervaart.nl/ Volg ons op social media Via social media kunt u op de hoogte blijven van het symposium. Regelmatig vindt u via Twitter, LinkedIn en Facebook de laatste nieuwtjes, informatie en/of een stelling/discussie over onderwerpen uit het programma. • Twitter - @AVLsymposium (hashtag #AVLsymposium) • Facebook - Het Antoni van Leeuwenhoek (www.facebook.com/hetantonivanleeuwenhoek). Meld je ook aan voor het evenement op Facebook om alvast met elkaar kennis te maken en van gedachten te wisselen! • LinkedIn-groep - AVL-symposium 'Oncologie in perspectief - 100 jaar grensverleggend' 2013