Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Zomerse bijscholing: Zorgleefplan (niveau 1 - 5)

Bijscholingscentrum, Leiden
469 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts, Verzorgenden

Details evenement

29 augustus 2013
10:00 uur
Bijscholingscentrum, Leiden
Bijscholingscentrum
071-8200215
€ 130,-

Sinds januari 2008 is het voor zorginstellingen en zorgburo's verplicht om een Zorgleefplan te gebruiken, als zorgverlener zal je hier dus steeds vaker mee in aanraking komen. Het zorgleefplan helpt je om jouw zorgvrager zo te ondersteunen dat hij zijn leven zoveel mogelijk kan voortzetten zoals hij dat wil. De voorkeuren, vragen, behoeften of doelen van de zorgvrager zijn daarbij het uitgangspunt. Als zorgverlener denk je professioneel en creatief met jouw zorgvrager mee over hoe de doelen te bereiken zijn. Afspraken hierover worden vastgelegd in het zorgleefplan zodat voor iedereen duidelijk is op welke manier de zorg wordt verleend. Ook weet de zorgvrager wat deze van jou en jouw collega's mag verwachten.

Je manier van werken evalueer je regelmatig en zonodig worden de afgesproken doelen aangepast. Door zo methodisch te werken is de zorg die je verleent steeds afgestemd op de behoefte van jouw zorgvrager.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

  • Waarom een Zorgleefplan 
  • Wat zijn de 4 leefdomeinen en hoe gebruik je ze? 
  • Wie doet wat in het Zorgleefplan. 
  • Hoe moet je rapporteren en wat is belangrijk?
  • Hoe gebruik je een Zorgleefplan in de praktijk.

Tijdens deze bijscholing wordt ook ruim tijd besteed aan het oefenen met het invullen van het zorgleefplan.

 

Starttijd: 10.00 - 16.00 uur

Doelgroep: Niveau 1 t/m 5