Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Symposium Kwetsbare ouderen

Aristo, Eindhoven
420 Verpleegkundig experts, Verzorgenden

Details evenement

17 september 2013
10:00 uur
Aristo, Eindhoven
Bohn Stafleu van Loghum
congressen@bsl.nl
030 638 36 38

Het aandeel 65-plussers in de maatschappij neemt tot 2030 toe en daarmee ook het aantal ouderen met lichamelijke, psychische en sociale problemen en ongemakken. Bij tijdige ondersteuning en ingrijpen kunnen mensen langer hun zelfstandigheid behouden en op een prettigere manier oud worden.

Kwetsbaarheid op tijd herkennen draagt dus veel bij aan de levenskwaliteit van mensen. Om dat te kunnen, is het wel nodig dat we weten waarover we het hebben, en over wie. Wat is kwetsbaarheid precies? Wie hebben er l ast van? Hoe kunt u het tijdig herkennen? Wat moet er gebeuren om de gevolgen van kwetsbaarheid te voorkomen, te verminderen of uit te stellen?

Tijdens het symposium Kwetsbare ouderen wordt stilgestaan bij uw rol als verpleegkundige en verzorgende bij de hulpverlening aan kwetsbare ouderen. In de sessies komen alle zorgvelden voor V&V aan bod.