Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Betere zorg? Doen! Van inspiratie tot innovatie

VU medisch centrum, Amsterdam
239 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts

Details evenement

03 oktober 2014
08:30 uur
VU medisch centrum, Amsterdam
PAOG
paog@vumc.nl
020 - 444 84 44
nog niet bekend

Ochtendprogramma

In het ochtendprogramma wordt nagegaan waar innovatie in de zorg voor staat en wat het aandeel van individuen en organisaties is bij het realiseren ervan. 

Jackie Lynton (UK), verpleegkundige en hoofd van ‘Transformation’ bij de National Health Service (NHS), heeft veel ervaring met het begeleiden en implementeren van initiatieven voor verbetering van de zorg. Daarbij werkt zij niet alleen samen met verpleegkundigen maar ook met patiënten. Zij zal vertellen hoe verpleegkundigen zelf veranderingen kunnen realiseren en blijvend implementeren. Dit is ook het thema van de jaarlijkse ‘NHS Change Day’, waarvan Jackie Lynton projectleider is (

http://changeday.nhs.uk/).

Marius Buiting, arts en jurist, is ruim 25 jaar als adviseur werkzaam op het terrein van kwaliteit van zorg, onder meer bij het CBO. Hij is medeauteur van het boek ‘Verdraaide Organisaties’. Daarmee worden organisaties bedoeld waarin de natuurlijke principes van organiseren verloren zijn gegaan onder een lawine van on-natuurlijke managementlogica. Hier recht tegenover staan organisaties die zaken eenvoudig en dicht bij de menselijke natuur houden (

www.verdraaideorganisaties.nl). Marius Buiting zal het aandeel van organisaties bij het verbeteren/innoveren van de zorg bespreken.

Middagprogramma

’s Middags zijn er workshops en parallelsessies waarin innovaties voor en door verpleegkundigen worden gepresenteerd. Daarbij worden ook ‘tools’ aangereikt waarmee verpleegkundigen zelf innovaties gestalte kunnen geven.