Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Neonatologie: het onderbuik gevoel...

Leiden
169 Verpleegkundigen

Details evenement

14 oktober 2014
09:00 uur
Leiden
Educatie Zorgsector

Het onderbuik gevoel…

Veel verpleegkundigen zullen zich herkennen in deze titel als het gaat om signalering van een necrotiserende enterocolitis (NEC), het hoofdonderwerp van deze nascholing waarin “de buik” centraal staat.

Allereerst wordt ingegaan op de darmontwikkeling , herkenning van aangeboren afwijkingen en te verwachten problemen bij kinderen met pre- en/of dysmature darmen. De klinische verschijnselen van een NEC en therapiemogelijkheden worden besproken. Gevolgd door de verpleegkundige zorg en aandachtspunten bij de verzorging van een kind met een NEC.

Bij de lezing over de liesbreuk wordt ingegaan op het ontstaan, de behandeling, risico’s, richtlijnen en adviezen aan ouders.

Bij het laatste onderwerp cholestase wordt het ontstaan, de behandelmogelijkheden en de gevolgen op lange termijn besproken.

In de middag wordt uitgebreid stilgestaan bij ervaringen van verpleegkundigen zelf, de ouders en de rol van maatschappelijk werk hierbij.

Deze dag wordt herhaald op 13 november 2014 en 15 januari 2015. Hiervoor is de inschrijving geopend op www.opleidingenlumc.nl