Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Verpleegkundig symposium

VU Medisch Centrum, Amsterdam
359 Verpleegkundigen

Details evenement

03 oktober 2014
09:00 uur
VU Medisch Centrum, Amsterdam
VU medisch centrum
paog@vumc.nl
020-4448444
€125 normaal tarief, €50 voor studenten

Betere zorg? Doen!
Van inspiratie tot innovatie

Vrijdag 3 oktober 2014
8.30 – 16.00 uur
De Amstelzaal, VU medisch centrum, Amsterdam

Op vrijdag 3 oktober 2014 organiseren VUmc en TvZ een symposium voor verpleegkundigen over het thema innovatie. Uitgangspunt is dat verpleegkundigen door de aard van hun werk altijd gemotiveerd zijn om te zoeken naar verbeteringen – innovaties - in de zorg. Zij hebben daarvoor kennis en middelen nodig en steun van de organisatie waarin zij werken.

Ochtendprogramma
In het ochtendprogramma wordt nagegaan waar innovatie in de zorg voor staat en wat het aandeel van individuen en organisaties is bij het realiseren ervan.

Jackie Lynton (UK), verpleegkundige en hoofd van ‘Transformation’ bij de National Health Service (NHS), heeft veel ervaring met het begeleiden en implementeren van initiatieven voor verbetering van de zorg. Daarbij werkt zij niet alleen samen met verpleegkundigen maar ook met patiënten. Zij zal vertellen hoe verpleegkundigen zelf veranderingen kunnen realiseren en blijvend implementeren. Dit is ook het thema van de jaarlijkse ‘NHS Change Day’, waarvan Jackie Lynton projectleider is (http://changeday.nhs.uk/).

Marius Buiting, arts en jurist, is ruim 25 jaar als adviseur werkzaam op het terrein van kwaliteit van zorg, onder meer bij het CBO. Hij is medeauteur van het boek ‘Verdraaide Organisaties’. Daarmee worden organisaties bedoeld waarin de natuurlijke principes van organiseren verloren zijn gegaan onder een lawine van on-natuurlijke managementlogica. Hier recht tegenover staan organisaties die zaken eenvoudig en dicht bij de menselijke natuur houden (www.verdraaideorganisaties.nl). Marius Buiting zal het aandeel van organisaties bij het verbeteren/innoveren van de zorg bespreken.

Middagprogramma
’s Middags zijn er workshops en parallelsessies waarin innovaties voor en door verpleegkundigen worden gepresenteerd. Daarbij worden ook ‘tools’ aangereikt waarmee verpleegkundigen zelf innovaties gestalte kunnen geven.

Extra
Tijdens het symposium wordt gebruik gemaakt van verschillende sociale media zoals Twitter en Facebook. Ook is er een bedrijvenmarkt met nuttige vakinformatie.

Meer informatie

Inschrijven kan via: https://www.eventure-online.com/eventure/welcome.do?type=participant&congress=42_42819&page=index 

Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de VUmc Academie cursus- en congresorganisatie van het VUmc: 020-4448444 of paog@vumc.nl