Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Het Zorgpaden Congres, 7 februari 2014

Achmea Conference Centre, Zeist
386 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts

Details evenement

07 februari 2014
08:45 uur
Achmea Conference Centre, Zeist
UMCU Julius Academy
088-7569258
295,00

Recente ontwikkelingen op het gebied van zorgpaden in Nederland
Nieuwe kennis uit Nederlands en internationaal onderzoek
Nieuwe praktijken in ziekenhuizen en transmurale settings
Het is al weer de 9e negende editie van het Zorgpaden Congres. Het is inmiddels een jaarlijkse traditie, waar mensen uit onderzoek en praktijk ervaringen uitwisselen over recente ontwikkelingen over zorgpaden in Nederland. Het succes van het congres blijkt uit de evaluaties. Het congres start met plenaire inleidingen. Prof. Jan Swinkels gaat in op de start van het zorgpad. Welke patiënt kan toegelaten worden tot het zorgpad? Wie komt in aanmerking voor aanvullende diagnostiek, wie voor complexe behandeling? Hij gaat daarbij ook in op de actuele vraagstukken van overdiagnostiek, overbehandeling en upcoding voor een betere DBC. Prof. Kees Ahaus houdt een lezing over modulariteit in zorgpaden, en gaat daarbij in op het spanningsveld tussen zorg op maat en standaardisering van zorg. Het ochtendprogramma wordt afgesloten met een debat en de uitreiking van de door CZ ingestelde Guus Schrijvers Prijs voor het Beste Zorgpad.

Het middagprogramma is interactief van opzet. In workshops kunt u kennis maken met nieuwe ziekenhuis- en transmurale zorgpaden, innovatieve zorgICT applicaties en andere ondersteuningsinstrumenten voor verbetering.