Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Landelijke Studiedag 'Patiëntveiligheid; de kunst van verleiden tot patiëntveilig gedrag'

Leerhotel Het Klooster, Amersfoort
276 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts, Verzorgenden

Details evenement

27 maart 2014
09:30 uur
Leerhotel Het Klooster, Amersfoort
Leids Congres Bureau
071-5148203
€ 360,00 p.p. Op dit bedrag hanteren we diverse kortingsmogelijkheden

LANDELIJKE STUDIEDAG 'PATIENTVEILIGHEID'
27 maart 2014 - Het Klooster, Amersfoort

Achtergrond
De laatste jaren is er veel aandacht voor het thema patiëntveiligheid, onder meer door het VMS. Dit heeft geresulteerd in de ontwikkeling van vele richtlijnen, instrumenten en technieken om patiëntveiligheid te verbeteren. We zijn dus op de goede weg maar het aantal vermijdbare fouten kan nog verder worden teruggedrongen.

Hoe kunnen we bestaande instrumenten beter benutten? Hoe verhoog je de intrinsieke motivatie van specialisten en verpleegkundigen om zich
te houden aan de regels? En hoe creëer je een veilige cultuur binnen het team, waarin feedback geven en incidenten melden vanzelfsprekend wordt? Deze studiedag gaat over de verankering van patiëntveiligheid in het hele ziekenhuis en het wegnemen van weerstand.

Doelgroep
Deze studiedag is bedoeld voor bestuurders, managers en beleidsmakers in de (ziekenhuis)zorg, kwaliteitsfunctionarissen, artsen, verpleegkundigen, ziekenhuisapothekers en medewerkers van zorgverzekeraars en onderzoeks- en kwaliteitsinstituten.

Accreditratie
Accreditatie is aangevraagd bij ABAN en het Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V. Bel ons of kijk op onze website voor informatie over toekenning van punten.