Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Omgaan met rouw en verlies

Inloopcentrum Viore, Hilversum
422 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts, Verzorgenden

Details evenement

04 maart 2014
13:30 uur
Inloopcentrum Viore, Hilversum
Vestalia
info@vestalia.nl
06-10916919
64,50

Als iemand wordt geconfronteerd met de diagnose kanker, zal hij altijd te maken krijgen met verlies. Verlies van gezondheid, het vertrouwen in het leven, in het lichaam, verlies van ongeschondenheid (door amputatie, verlies van haar, littekens), maar ook verlies van sociale functies door rolveranderingen (in gezin/familie, op het werk, in vriendenkring).
Iedereen zal daar op zijn eigen manier om rouwen, net zoals de omgeving zijn eigen manier van omgaan met verlies en rouw heeft.

Hoe kun jij als zorgverlener rouw signaleren bij je patiënten? Hoe kun je een patiënt hierin ondersteunen? Wat zeg je wel en niet? Maar ook, hoe ga jij zelf om met verlies?

In deze workshop geven we je een theoretisch kader (o.a. verliescirkel) waar we direct mee oefenen. Doel hierbij is te ervaren hoe jij zelf met verlies omgaat en hoe je het beste kunt aansluiten bij jouw patiënten. In deze workshop krijg je aan de hand van casuïstiek praktische tools mee die je meteen kunt toepassen in je praktijk.