Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Predictive Profiling

t/m 25-04-2014 - De Vrije Universiteit, Amsterdam
375 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts, Verzorgenden

Details evenement

07 maart - 25 april 2014
09:00 uur
De Vrije Universiteit, Amsterdam
International Management Forum (IMF)
0402460220
2495

Predictive Profiling: dé beveiligingsmethode van nu

Predictive Profiling is de enige methode om, door middel van slimme interventie, criminele activiteiten al in de voorbereidingsfase te onderkennen en te stoppen. Deze in Israël ontwikkelde methode heeft zich inmiddels wereldwijd als zeer succesvol bewezen. Ook in Nederland bestaat grote belangstelling om Predictive Profiling te gaan toepassen. 

Predictive Profiling is de meest proactieve beveiligingsmethode ter wereld

Predictive Profiling gaat uit van de mogelijkheden die tegenstanders hebben om uw organisatie met succes aan te kunnen vallen, in plaats van uw eigen mogelijkheden om een aanval te stoppen. Dit lijkt logisch, maar wordt in de praktijk nog zelden toegepast. Predictive Profiling is daarmee de meest proactieve beveiligingsmethode die er bestaat. Predictive Profiling is altijd een aanvulling op uw bestaande beveiligingsorganisatie en is in beginsel geen vervanging. 

Predictive Profiling: hoe werkt deze fascinerende methode?

Iedere technologie kan omzeild worden, omdat iedere technologie werkt op basis van ‘voorgeprogrammeerde’ en dus te leren configuraties. Criminelen en terroristen zijn daarentegen veel minder gewapend tegen ‘menselijke, onvoorspelbare’ interacties, zoals b.v. de confrontatie met ‘een vraag’. Security Questioning – een gespecialiseerde bevragingsmethode – is dan ook een belangrijk wapen in de strijd tegen criminelen en terroristen. Er zijn wereldwijd talloze voorbeelden van dreigingen die verijdeld konden worden door observatie en bevraging. 

Predictive Profiling en Security Questioning (SQ)

Het meest effectieve wapen van een Profiler is het stellen van vragen, ofwel Security Questioning. De kwaadwillende kan zich immers niet voorbereiden op Security Questioning. Daarnaast kan Security Questioning in vrijwel iedere omgeving worden toegepast. Bijkomend voordeel is dat het stellen van vragen niets kost. Bovendien kan Security Questioning ook worden geleerd aan andere functionarissen dan beveiligingsfunctionarissen. Medewerkers die beschikken over de juiste competenties kunnen vanuit hun bestaande functie/rol hierdoor van grote toegevoegde waarde worden voor de veiligheid binnen uw onderneming. Minder procedures en een intelligente benadering van bezoekers zullen ook de klantgerichtheid van uw organisatie versterken.

Predictive Profiling: voor wie is het diploma waardevol?

Predictive Profiling kan in principe uitgevoerd worden door alle medewerkers die werken in het te beschermen gebied. In eerste instantie denken wij dan met name aan de volgende functionarissen:

  • Security managers die verantwoordelijk zijn voor het beveiligingsproces
  • Beveiligingsadviseurs binnen de overheid, het bedrijfsleven, non-profit organisaties en de zorg
  • Leidinggevenden van particuliere beveiligingsorganisaties
  • Managers die met geweld tegen medewerkers te maken hebben
  • Politiefunctionarissen, justitie en bijzondere opsporingsdiensten
  • Overheidsdiensten
  • Bedrijfsrechercheurs
  • HR Managers

 

Predictive Profiling: niveau van de opleiding

Het niveau van de Predictive Profiling opleiding is post-HBO.

Studiebelasting Predictive Profiling opleiding

De opleiding Predictive Profiling bestaat uit 6 lesdagen. Per lesdag zult u moeten rekenen op ongeveer 2 uur zelfstudie. U sluit de opleiding af met een halve dag examentraining en een halve dag examen. De voorbereiding voor het examen kost u 1 à 2 dagen.