Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Symposium ´E-rev@lidatie: blik op de toekomst’

De Haagse Hogeschool, Den Haag
206 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts

Details evenement

11 maart 2014
09:30 uur
De Haagse Hogeschool, Den Haag
De Haagse Hogeschool i.s.m. Revalidatie Nederland
a.j.dekloet@hhs.nl
030 273 93 84
€ 35,-

Revalidatiezorg verandert door ICT-toepassingen

De ontwikkelingen op het gebied van e-revalidatie en de invloed daarvan op de toekomst staan centraal tijdens het symposium ‘E-revalidatie: blik op de toekomst’. Dit symposium vindt plaats op dinsdag 11 maart 2014 in het kader van de Brain Awareness Week in De Haagse Hogeschool.

Het ochtendprogramma bestaat onder andere uit twee lezingen, een forum en de presentatie van een aantal good practices. Bert Mulder, lector Informatie, Technologie en Samenleving aan De Haagse Hogeschool, gaat in op de digitale revolutie. Hij geeft antwoord op de vraag hoe de zorg zal veranderen door het gebruik van ICT. Daarna komt Pieter Anthonio aan het woord. Hij gaat vanuit zijn betrokkenheid bij de BOSK (vereniging voor mensen met een lichamelijke handicap) in op de impact van e-revalidatie op de patiënt. De perspectieven van beide sprekers worden vervolgens bediscussieerd in een forum. De presentatie van de dag is in handen van Janine Abbring.

Good practices en demomarkt

Tijdens het symposium komen verschillende voorbeelden van ICT-toepassingen en good practices aan bod. ’s Middags hebben bezoekers de gelegenheid de demomarkt te bezoeken. Deze markt geeft een uniek overzicht van vijftig e-revalidatietoepassingen die nu al in de behandelingen gebruikt (kunnen) worden. Voorbeelden zijn: de Parkinson-loopapplicatie ‘Cue2Walk’, een revalidatiegame voor jongeren met niet-aangeboren hersenletsel ‘DJ Fiero’ en de navigatie app ’Verdwaald de weg vinden’. Ze zijn te zien op verschillende themapleinen: apps, gamen, telemedicine en robotica.

E-revalidatieprijs

Aan het eind van de dag reikt het Revalidatiefonds voor de eerste keer de E-revalidatieprijs uit. De prijs gaat naar dát plan, dat mensen die revalideren het beste helpt om met e-revalidatietoepassingen beter zelf vorm en inhoud te geven aan hun leven. De winnaar ontvangt 10.000 euro om het plan te realiseren.