Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Masterclass 'Delier bij kinderen'

Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam
430 Verpleegkundigen

Details evenement

09 april 2014
17:00 uur
Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam
VenVN kinderverpleegkunde
0629132490
5,00 voor leden V&VN kinderverpleegkunde, 7,50 voor niet-leden

Tijdens deze masterclass wordt ingegaan op de pathologie van het pediatrisch delier, welke valide screeningsinstrumenten zijn er, en wat betekent delier vanuit ouder en kind perspectief. De inhoud zal gebaseeerd zijn op de richtlijn ‘pediatrisch delier’ welke binnenkort uitgebracht wordt door de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie. Kinderverpleegkundigen krijgen de kans te leren van experts, eigen kennis te delen en met experts en collega’s uit andere ziekenhuizen/instellingen van gedachten te wisselen.

De masterclass draagt bij aan de kwaliteit van zorg voor het kind in het ziekenhuis. Het pediatrisch delier is een ziektebeeld dat, zeker op de kinderafdeling regelmatig niet wordt herkend. Deze masterclass wil eraan bijdragen dat delier bij kinderen tijdig wordt herkend en behandeld.