Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Symposium Verpleegkundig Specialisten: Recht van spreken

LUMC, Leiden
345 Verpleegkundig experts

Details evenement

17 april 2014
09:00 uur
LUMC, Leiden
Educatie Zorgsector
evdkwast@lumc.nl
071-5268354
€155 p.p.

Dit jaar organiseren de Verpleegkundig Specialisten van het LUMC samen met de afdeling Educatie Zorgsector LUMC voor het eerst een symposium voor Verpleegkundig Specialisten.
 
“Recht van spreken”
 
Tijdens een zeer gevarieerd programma zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Wat dansen we heerlijk, het podium van de Verpleegkundig Specialist – De geschiedenis van de functie Verpleegkundig Specialist
  • Shared Decision making– Gezamenlijke besluitvorming waarbij zorgvrager en zorgaanbieder samen tot een beleid komen wat het beste bij de patiënt past
  • Beoordeling en feedback
  • Etische dilemma’s in de zorgpraktijk, aan de hand van een interactieve casus – Bewustwording van grenzen en besluitvorming in de zorg (medische besliskunde)
  • Opleidingsplan anno 2014 – Visie op de toekomst van de positie en functie van de Verpleegkundig Specialist.

Na de lunch, waarbij voldoende tijd is om te netwerken, zullen twee gelijke workshopsrondes plaatsvinden waarbij u kunt kiezen uit 4 verschillende onderwerpen (u dient bij inschrijving een keuze te maken per workshopronde): 

  • Trials / Onderzoek – een workshop over het opzetten en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek door Verpleegkundig Specialisten, do’s en don’ts.
  • Farmacotherapie (bij ouderen) – Er komen steeds meer oudere patiënten, hoe kun je dit beheersbaar maken?
  • Herregistratie: aantoonbaar deskundig blijven als Verpleegkundig Specialist – Om je wettelijke registratie als VS te behouden, moet je iedere 5 jaar voldoen aan de eisen voor herregistratie. De sleutel hierbij is je digitaal portfolio, waarmee je aantoont dat je deskundigheid en werkervaring op peil zijn. Deze interactieve workshop gaat uitgebreid in op de eisen voor herregistratie en het gebruik van het digitaal portfolio. Dialoog en uitwisseling tussen de deelnemers zijn centrale elementen in de workshop.
  • Klinisch redeneren – Aan de hand van casuïstiek zal klinisch redeneren worden toegelicht.

Hierbij geldt vol = vol!
 
De plenaire zitting vervolgen wij met een presentatie over  de werkwijze van het Tuchtcollege (Den Haag) door twee leden hiervan (een jurist en verpleegkundig specialist).

Tot slot eindigen wij deze dag met de Leidse cabaretgroep Tartuffe.