Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

In gesprek met oncologiepatiënten

Inloopcentrum Viore, Hilversum
184 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts, Verzorgenden

Details evenement

13 mei 2014
10:00 uur
Inloopcentrum Viore, Hilversum
Vestalia
info@vestalia.nl
06-10916919
225,00 (BTW 0%) incl. materiaal en verzorging (koffie,thee en lunch)

Het begeleiden van oncologiepatiënten vraagt om aandacht voor de communicatieve vaardigheden van zorgverleners. De situatie en gemoedstoestand van oncologiepatiënten kan sterk wisselen per behandelsessie, daarom is continu afstemmen op de gezondheidstoestand en schakelen in de communicatie van noodzakelijk belang om het contact effectief en prettig voor beide partijen te houden. Tevens kan hierdoor een bijdrage worden geleverd aan de verhoging van de kwaliteit van leven van deze patiënten.

Deze dag geven wij de deelnemers inzicht in psychosociale zorg en wordt het model van de interactiestijlen van Cuvelier als kapstok gebruikt voor verdere ontwikkeling. We oefenen hierbij met een aantal praktische vaardigheden. Praktijkcases vormen input voor de dag. Om de transfer te bevorderen wordt een opdracht voor in de praktijk meegegeven.
Optioneel is deelname aan een intervisiebijeekomst na de trainingsdag mogelijk.info intervisie

Accreditatie: KNGF: 6 punten. Kwaliteitsregister Paramedici: 9 punten (incl uitvoeren praktijkopdracht). Overige beroepsgroepen ontvangen een certificaat met 7 studie-uren.