Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Familieparticipatie in de ouderenzorg

Congrescentrum In de Driehoek, Utrecht
999 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts, Verzorgenden

Details evenement

04 juni 2014
09:30 uur
Congrescentrum In de Driehoek, Utrecht
Medilex
info@medilex.nl
030-6933887
395

Ruim 90 procent van de cliënten en bewoners in de ouderenzorg rekent op hulp van de familie of naastbetrokkenen. Door de huidige ontwikkelingen en versobering in de ouderenzorg moet meer worden samengewerkt met het sociale netwerk van de cliënt.

Het blijkt lang niet altijd eenvoudig om de familie te betrekken bij de zorg. Dit kan komen door angst voor kritiek of klachten van de families. Maar ook misvattingen over lastige families of privacy staan familieparticipatie soms in de weg. Hebt u als professional al uw positie ingenomen?

 Medilex organiseert voor de tweede keer de studiebijeenkomst ‘Familieparticipatie in de ouderenzorg’. Het doel van deze bijeenkomst is om te leren hoe u het gesprek aan gaat met de familie en hoe u hen betrekt bij de zorg. Onder leiding van dagvoorzitter Roelie Dijkman, specialist ouderengeneeskunde, leert u ondermeer hoe u tot goede afspraken komt met de familie en hoe u omgaat met lastige situaties bij familieparticipatie. De studiebijeenkomst wordt afgesloten met een interactieve communicatietraining. De bijeenkomst is geaccrediteerd voor diverse beroepsgroepen. Kijk voor meer informatie op www.medilex.nl/familieparticipatieouderenzorg