Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Palliatieve zorg in het ziekenhuis

ReeHorst, Ede
434 Verpleegkundigen

Details evenement

13 juni 2014
09:30 uur
ReeHorst, Ede
Congressen MetZorg
0307512487
170, - excl btw voor 10 mei, daarna 190,- excl btw

Hoewel de meerderheid van de Nederlanders thuis wil sterven, gaat realisering van deze wens lang niet voor iedereen op. Zo’n 20-30% van de bevolking overlijdt in het ziekenhuis. Sommigen acuut, maar verreweg de meesten na een ziekbed dat het gevolg is van een chronische, levensbedreigende aandoening zoals kanker, COPD of hartfalen. In de laatste levensfase is bij deze aandoeningen adequate palliatieve zorg vereist. Vanuit die achtergrond wordt sinds een paar jaar volop geïnvesteerd in de verbetering van palliatieve ziekenhuiszorg. In dit congres krijgen deelnemers een programma voorgelegd waarin ruimte is voor de gehele breedte van palliatieve zorg. Er is aandacht voor symptoombestrijding (benauwdheid en pallliatieve sedatie) en het Zorgpad Stervensfase, maar ook voor de methodiek palliatief redeneren en de meerwaarde van een consultatieteam palliatieve zorg. Het programma is daarmee geschikt voor alle verpleegkundigen die met palliatieve patiënten werken.