Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Zelfmanagementondersteuning in de oncologie

Amersfoort, Amersfoort
240 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts, Verzorgenden

Details evenement

13 juni 2014
13:00 uur
Amersfoort, Amersfoort
Vestalia
info@vestalia.nl
06-10916919
€ 65,-

Van alle zorgverleners wordt tegenwoordig verwacht dat zij hun patiënten kunnen ondersteunen in hun zelfmanagement. Ook van patiënten mag je verwachten dat zij eigen regie nemen en behouden gedurende en na de behandeling van kanker. Dit vergt een andere rol van zorgprofessionals: niet meer zorgen voor, maar zorgen dat.

Wat wordt precies verstaan onder het begrip zelfmanagementondersteuning? En wat betekent dat eigenlijk voor de inrichting van je werk? Wat is ervoor nodig? En wat doe je al en wat zou je nog kunnen aanvullen? In hoeverre kun je bijdragen in de ondersteuning van oncologiepatiënten in hun zelfmanagement? Welke vaardigheden heb je nodig en welke tools kun je gebruiken?
Aan de hand van een toelichting op het begrip zullen enkele vaardigheden en tools die gehanteerd kunnen worden ter ondersteuning van het zelfmanagement de revu passeren.

Hoe ziet het proces van eigen regie ondersteunen in de oncologie er praktisch uit? We doorlopen gezamenlijk een aantal casussen die tonen hoe je oncologiepatiënten kunt ondersteunen in het versterken van hun eigen regie. Hierbij zoomen we in op diverse onderdelen.

Deze workshop wordt verzorgd door de directie van Care for Cancer  en Vestalia.