Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Intimiteit en seksualiteit in de zorg voor ouderen

UZ Gasthuisberg, Leuven
345 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts, Verzorgenden

Details evenement

18 september 2014
09:45 uur
UZ Gasthuisberg, Leuven
KU Leuven en Zorgnet Vlaanderen
00 32 02 507 01 66
95 Euro

Ouderen koesten - net als jongeren en mensen van middelbare leeftijd - seksuele verlangens. Wanneer iemand naar een zorgvoorziening verhuist, betekent het niet noodzakelijk dat er een einde komt aan de seksuele interesse van de zorgbehoevende oudere. Toch kunnen specifieke omgevingsfactoren het heel moeilijk maken om die interesse ook daadwerkelijk uit te drukken. De grens tussen toelaatbaar seksueel gedrag en seksueel misbruik lijkt soms erg dun te zijn, vooral wanneer het om personen met dementie gaat. Op deze studiedag worden vernieuwende inzichten gepresenteerd in combinatie met een praktijkgerichte aanpak.