Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Jong beperkt, vroeg bejaard - begeleiding en ondersteuning van ouderen met een verstandelijke beperking

Leerhotel Het Klooster, Amersfoort
279 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts, Verzorgenden

Details evenement

09 september 2014
09:00 uur
Leerhotel Het Klooster, Amersfoort
Medilex
a.dewolff@medilex.nl
0306933887
€395

De zorg voor ouderen met een verstandelijke beperking is onder de maat. Klachten worden vaak niet of te laat gesignaleerd. Ouderen met een verstandelijke beperking zijn op 50-jarige leeftijd qua fitheid, chronische ziekten en medicijngebruik vergelijkbaar met 75-plussers zonder verstandelijke beperking. Het goed inspelen op deze kwetsbaarheid door passende zorg is cruciaal voor de kwaliteit van leven.

Medilex organiseert op dinsdag 9 september de geactualiseerde studiedag ‘Jong beperkt, vroeg bejaard’ over begeleiding en ondersteuning van ouderen met een verstandelijke beperking. Onder leiding van dagvoorzitter Ankie Verlaan (directeur De Ontmoeting) en diverse deskundige sprekers als Anneke van der Plaats (sociaal geriater bij Breincollectief) en Annemieke Wagemans (arts voor verstandelijk gehandicapten bij Koraal Groep) krijgt u inzicht in verschillende aspecten van het verouderingsproces bij mensen met een verstandelijke beperking. Werken de hersenen bij ouderen met een verstandelijke beperking anders dan bij ouderen zonder verstandelijke beperking? Hoe signaleert u lichamelijke en psychische problematiek? Hoe kan beweging worden geïntegreerd in de dagelijkse zorg en ondersteuning? Welke rol spelen artsen, begeleiders en familie bij beslissingen rondom het levenseinde?

Voor deze studiedag is accreditatie toegekend voor maatschappelijk werkers, verpleegkundigen, artsen verstandelijk gehandicapten en specialisten ouderengeneeskunde. Voor verpleegkundig specialisten is accreditatie aangevraagd. Leer de juiste ondersteuning bieden aan uw cliënt, zodat hij een goede oude dag beleeft!