Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Autonomiebevordering in de praktijk

t/m 19-12-2015 - Zorgcentrum Rijckehove, Capelle a/d IJssel
558 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts

Details evenement

17 januari - 19 december 2015
09:30 uur
Zorgcentrum Rijckehove, Capelle a/d IJssel
De Vries en Rijke. Expertisecentrum voor menselijke waarden in professionaliteit
06 46773989
€ 1980,- (incl. koffie, thee en hand-outs)

In de hedendaagse gezondheidszorg ligt de nadruk steeds meer op de eigen verantwoordelijkheid van de patiënt of cliënt. Om dat te kunnen doen is een bepaalde mate van (innerlijke) autonomie nodig, welke de basis vormt van de ervaring zelf de regie te hebben t.a.v. het leven, de gezondheid en welzijn. Deze interdisciplinaire cursus is gericht op de ontwikkeling van (innerlijke) autonomie van patïenten of cliënten.

Leedoelen zijn: inzicht krijgen in het proces en de betekenis van de ontwikkeling van autonomie en leren vanuit een autonomiebevorderende houding in de praktijk te werken (methodieken en attitude). Naast kennisoverdracht, oefenen en bespreken van praktijkopdrachten, ben je ook actief bezig met de ontwikkeling van je eigen (innerlijke) autonomie. 

De cursus beslaat 11 maanden en bestaat uit 3 hele dagen en 8 dagdelen.

De cursus is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals voor 46 punten, als algemene scholing.