Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Gezamenlijke Besluitvorming in de Palliatieve Zorg

Podium O950, Rotterdam
320 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts

Details evenement

26 maart 2015
10:00 uur
Podium O950, Rotterdam
SaHa Communicatie
079-8890754
€ 295,- ex btw, korting voor collega's

Hoewel het belang van Shared Decision Making steeds meer wordt erkend, is het proces om samen met patiënten tot een gezamenlijk besluit te komen soms erg complex, vooral in de palliatieve fase. Het bespreken van het einde van het leven is voor alle betrokkenen zwaar, niet alleen voor patiënten. Vragen als “wanneer is lijden ondraaglijk?” raken je als zorgverlener immers niet alleen professioneel maar ook op persoonlijk vlak. Juist in deze fase is het echter belangrijk om tot een besluit te komen waar iedereen vrede mee heeft. Daarom organiseert SaHa Communicatie een interactieve studiedag over gezamenlijke besluitvorming in de palliatieve fase.

Deskundige sprekers geven hun visie op goede palliatieve zorg en het proces van Shared Decision Making en zij delen hun praktijkervaringen. Deelnemers krijgen praktische handvatten voor het proces van gezamenlijke besluitvorming, horen hoe ze een veilige omgeving kunnen creëren om van gedachten te wisselen en hoe morele counseling kan worden ingezet bij verschillen van mening.

Uiteraard is er veel gelegenheid voor vragen en discussie.