Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

postacademische beroepsopleiding Ethiek in de Zorgsector

t/m 01-12-2015 - Kasteeltje Heijendaal, campus Radboudumc, Geert Grooteplein 9, Nijmegen
616 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts

Details evenement

13 januari - 01 december 2015
13:30 uur
Kasteeltje Heijendaal, campus Radboudumc, Geert Grooteplein 9, Nijmegen
Radboudumc, Scientific Institute for Quality of Healthcare, sectie Ethiek, Filosofie en Geschiedenis van de Geneeskunde
024-3613359
€ 5950,-

Bent u hoger opgeleid (HBO of academisch) en werkzaam in de zorg? Loopt u regelmatig tegen situaties aan die u uw ethische wenkbrauwen doen fronsen, een gevoel van onbehagen bij u oproepen ? Ethiek in de Zorgsector is voor u bedoeld als u zich wilt scholen in reflectie op ethische vragen die zich in uw werk voordoen. De opleiding heeft in 2012 de NVBE-prijs gekregen.

De onderwijskundige stijl van de opleiding is eigentijds -klassiek, dat wil zeggen er zijn uiteenzettingen door deskundigen, maar er is alle ruimte voor uw eigen vragen. Ook is er veel zelfwerkzaamheid waar u zorgvuldige persoonlijke feedback op krijgt van de docenten.

De opleiding Ethiek in de zorgsector is een part-time opleiding van een jaar. Het onderwijsprogramma bestaat uit 3 modulen van elk 6 lesdagen met telkens minstens 2 weken tussen de lesdagen.

De lesdagen beginnen 's middags om 13.30 uur en eindigen 's avonds om 20.45 uur. Tussen het middaggedeelte en het avondgedeelte wordt een gezamenlijke maaltijd genoten. Hierdoor is er volop gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen en het leggen van contacten met collega's uit andere instellingen.

De drie modules zijn opgebouwd rond de thema's Ethische vragen rond het begin en einde van het leven, Zorg en kwaliteit van leven bij chronische aandoeningen
en Ethische problemen in beleid en management van de gezondheidszorg.