Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Business cases toepassen in de zorg (basis)

Oudlaan 4, Utrecht
281 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts, Verzorgenden

Details evenement

01 oktober 2015
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
026-3830565
€ 575,-

Als manager krijgt u steeds meer verantwoordelijkheden. Het maken van strategische, beleidsmatige en financiële keuzes is aan de orde van de dag. Steeds vaker wordt u gevraagd om een business case te onderbouwen. Voor veel managers is de business case echter een nieuw gegeven en een lastige opgaaf!

In zorginstellingen komt steeds meer nadruk te liggen op het bedrijfsproces. Denk hierbij aan nieuwe producten en organisaties die in de markt worden gezet (zoals zorgzwaartepakketten en ZBC’s). En denk hierbij ook aan het herinrichten van zorgprocessen: de aanschaf van een nieuw registratiesysteem, het uitbreiden van OK-capaciteit of het aantrekken van een extra medisch specialist/behandelaar. Ook inkopende partijen als zorgverzekeraars en gemeentes vragen steeds vaker om een goede onderbouwing van de plannen van een zorginstelling. Dit vraagt om werken met business cases. Een goed onderbouwde business case helpt u tot de juiste strategische en financiële beslissing te komen!

Maar hoe stelt u een goede business case op? Waar moet u rekening mee houden? En hoe kunt u de business case gebruiken in het beslissingsproces?

Q-Academy organiseert de training ‘Business cases toepassen in de zorg’. Op een interactieve en praktische manier gaan wij in op het proces van opstellen, beoordelen en toepassen van een business case. U leert waaraan een goede case moet voldoen, welke risico’s u in kaart moet brengen en hoe u de case financieel onderbouwt.

Na afloop van de training:
Heeft u verschillende instrumenten in handen om een business case financieel en kwalitatief op te stellen en te beoordelen. Daarnaast kent u de mogelijkheden hoe u een business case in kunt zetten in het besluitvormingsproces.
Maatwerk: deze training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: http://www.qacademy.nl/training/business-cases-opstellen-in-de-zorg-basis.html