Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

PRISMA plus

Oudlaan 4, Utrecht
290 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts, Verzorgenden

Details evenement

03 december 2015
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
026-3830565
€ 475,-

De PRISMA-methode helpt basisoorzaken te vinden van incidenten, en trends en patronen te constateren in de oorzaken van meerdere incidenten. Uit ervaring blijkt deze methode zeer waardevol. De methode helpt u verbetermaatregelen te treffen om in het vervolg incidenten te voorkomen. Tegelijkertijd blijkt dat onderzoekers bij een zwaar incident of calamiteit extra handvatten wensen. De fase tussen het vooronderzoek en het vullen van de oorzakenboom is een grote stap. De nieuwe methode ‘PRISMA plus’ biedt onderzoekers twee extra substappen om de oorzakenboom op gestructureerde wijze te vullen.

Q-Academy organiseert de training PRISMA plus waarin u instrumenten uit de SIRE-methodiek krijgt aangereikt. Op deze manier worden de krachten van beide methodieken gebundeld. U doet ervaring op met het gebruik van verschillende vormen van tijdslijnen en leert oorzaken vanuit een breed perspectief te analyseren middels het visgraatdiagram. We nemen u mee in de theorie en laten u de PRISMA plus-methode ervaren door met een oefencasus de stappen te doorlopen. Daarnaast besteden we extra aandacht aan gesprekstechnieken gericht op het vooronderzoek. Hoe luistert u actief? Hoe gaat u om met weerstand? Door de bewustwording van uw eigen houding en gedrag te vergroten, bent u als onderzoeker beter in staat om de interviews met betrokkenen af te nemen.
Maatwerk: deze training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: http://www.qacademy.nl/training/prisma-plus/fields/kwaliteit-veiligheid-en-risicomanagement.html