Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Zie ik nu een ontwikkelingsstoornis of zijn het opvoedproblemen?

CineMec, Ede
268 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts

Details evenement

09 oktober 2015
09:45 uur
CineMec, Ede
SCEM
scem@scem.nl
0345-576642
215,- bij inschrijven en betalen tot 3 weken tevoren: 185,-
Hoe verzekert u dat het kind de hulp krijgt die past bij zijn probleem? Hoe ziet u het verschil tussen ontwikkelingsstoornissen en opvoedproblemen? Wat is onderscheidend en hoe zoek je dat uit? En wat doe je als je merkt dat beide aanwezig zijn? Hoe kan de eerste lijn inspelen op de problematiek en ondersteunen: helpen van allereerst het kind, maar ook de omgeving als ouders en school.

Dit congres geeft u handvatten voor het leren onderscheiden en herkennen van ontwikkelingsstoornissen en opvoedproblemen. Wij helpen u om prioriteiten te stellen bij het uitzoeken van de hulp die een kind of jongere nodig heeft met als doel weer beter te gaan functioneren. Wij maken op basis van deze prioriteiten een kookboekje wat u helpt met het maken van keuzes in de hulpverlening bij verschillende veel voorkomende problemen zoals problemen met concentratie, gedrag of relaties met leeftijdgenoten.

Daarbij verliezen wij doelmatig werken, en ook zonder voorbijgaan aan de prioriteiten voor het kind, niet uit het oog. Hoe wij u deze dag een praktische richtlijn geven, leest u in het programma. De voordrachten worden geïllustreerd met casus en videobeelden uit de praktijk.