Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Zorg en wetgeving

Dok Zuid, 1e Wormenseweg 460, Apeldoorn
245 Verpleegkundigen

Details evenement

12 oktober 2015
13:30 uur
Dok Zuid, 1e Wormenseweg 460, Apeldoorn
V&VN
academie@venvn.nl
030-2919050
V&VN-leden € 84,- / V&VN-studentleden € 42,- / Niet-leden € 105,-

Van WGBO, Kwaliteitswet zorginstellingen tot wet BIG

Je komt op bezoek bij je buurvrouw en zij verteld dat ze al uren zit te wachten op de wijkverpleegkundige die langs komt om een heparine injectie te geven. Ze vraagt of jij het niet even kan doen, je bent immers verpleegkundige, mag dat? 
Postoperatief heeft een patiënt 500 mg paracetamol/4 uur voorgeschreven gekregen. De patiënt klaagt over pijn en de verpleegkundige besluit de dosering te verdubbelen, mag dat?
De zus van een patiënt is op bezoek, ze woont in Australië en heeft haar broer een tijd niet gezien. Ze vraagt of ze het dossier van haar broer in mag zien, mag dat?

Als verpleegkundige heb je dagelijks, bewust of onbewust, te maken met wet- en regelgeving. Van WGBO, Kwaliteitswet zorginstellingen tot wet BIG. Deze wetten vallen onder het gezondheidsrecht, wat weer een onderdeel is van het burgerlijk recht. Dit richt zich op de rechten van de patiënt, beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg en de kwaliteit van de zorg. In deze bijeenkomst worden de belangrijkste raakvlakken tussen de wetgeving en de uitoefening van je beroep als verpleegkundige behandeld. Lees meer.