Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

post HBO opleiding Integrative Medicine

t/m 29-04-2016 - Amsterdam
825 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts

Details evenement

02 oktober 2015 - 29 april 2016
13:00 uur
Amsterdam
STIBIG
info@stibig.nl
020-4184181
€ 2450,-

POST-HBO OPLEIDING INTEGRATIVE MEDICINE

Integrative Medicine is een nieuwe visie op zorg.
De behandeling is niet alleen gericht op de ziekte, maar ook op het leren omgaan met beperkingen en het bevorderen van genezing en welbevinden.

Uitgangspunt is dat de wisselwerking tussen lichaam en geest wordt erkend en betrokken bij preventie en herstel van ziekte. De zorgvrager wordt gecoacht en behandeld binnen zijn of haar psychologische en sociaal-culturele context. Er is uitgebreid aandacht voor fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspecten van de zorgvrager.

Een integrative verpleegkundige:
-kan op basis van dit uitgangspunt leefstijladviezen geven waardoor klachten   verminderen c.q. worden voorkomen (voorlichting en preventie);
- heeft een brede kennis van evidence based practice complementaire interventies en kan deze in de praktijk toepassen (interventie);
- kan de functie van coördinator complementaire zorg vervullen binnen een zorginstelling (coördinatie).


Module 1
In deze module wordt de nieuwe visie op zorg geïntroduceerd, zowel vanuit de literatuur als vanuit de “ervaring”. Er wordt een bewustwordingsproces in gang gezet dat leidt tot een andere (bredere) manier van denken. Daarnaast wordt geleerd hoe de wetenschappelijke bronnen te vinden om de eigen deskundigheid op peil te houden.

Module 2
In deze module krijgt de cursist vaardigheden aangeleerd uit een breed aanbod van (evidence based practice) complementaire en alternatieve methoden. Integrative Medicine richt zich op een combinatie van reguliere en complementaire technieken waarbij de minst invasieve en minst toxische methode wordt toegepast om de gezondheid te stimuleren.

STIBIG
De opleiding wordt verzorgd door de non-profit Stichting ter Bevordering van Integrale Geneeskunde (STIBIG).
De docenten zijn arts en hebben ruime ervaring in Integrative Medicine.

De Post-HBO Opleiding Integrative Medicine is geaccrediteerd voor het kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden en Register Zorgprofessionals voor 120 scholingspunten.