Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

in gesprek met oncologiepatiënten

t/m 20-01-2016 - Hilversum
319 Verpleegkundigen, Verzorgenden

Details evenement

17 november 2015 - 20 januari 2016
09:30 uur
Hilversum
Vestalia
info@vestalia.nl
06-10916919
€ 275,-

In gesprek met oncologiepatiënten: vaardiger ondersteunen bij verwerking
Een traject van 1,5 dag gespreid over 6-8 weken.

Introductie:
Veel voorkomende gevolgen zijn pijn, vermoeidheid, lymfoedeem, angst, neerslachtigheid, spanning, veranderd rollenpatroon (binnen gezin, werk, vriendenkring)... Deze gevolgen hebben directe invloed op het dagelijks leven. Voor jou als zorgverlener is het belangrijk oog te hebben voor de kwaliteit van leven; in hoeverre heeft een oncologiepatiënt last van fysieke én psychosociale gevolgen in zijn dagelijks leven (samengevat als distress) en welke bijdrage kan jij daaraan leveren?

Naast kennis en inzicht in psychosociale factoren, wordt op deze studiedag een model voor interactiestijlen als kapstok gebruikt voor verdere ontwikkeling van je vaardigheden en schakelvermogen (tussen behandelen en psychosociale zorg bieden). Praktijkcases vormen input voor de dag en we oefenen praktisch met vaardigheden. We gaan in op vragen als: Wat houdt deze zorg in? In hoeverre is het jouw verantwoordelijkheid? Wat vraagt het van jezelf? En wat vraagt dit van je communicatie? Welke vaardigheden heb je hier al voor ontwikkeld en welke hebben nog aandacht nodig?

Na een hele studiedag volgt een paktijkopdracht en een intervisiebijeenkomst van 1 dagdeel.
Indien gewenst is het ook mogelijk de 2 onderdelen los van elkaar te volgen (dit kunt u aangeven bij uw aanmelding)