Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Respectvol verplegen in de GGZ

NH Koningshof, Veldhoven
304 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts, Verzorgenden

Details evenement

19 maart 2015
13:00 uur
NH Koningshof, Veldhoven
Cure & Care Development
curecare@curecare.nl
026-3684411
€ 145,-

Hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg hebben te maken met steeds hogere eisen. Cliënten worden steeds mondiger en veeleisender, en vanwege besparingen en andere maatregelen door leidinggevenden en overheid is het werkveld voortdurend in beweging. Verpleegkundigen moeten het doen met minder tijd, middelen en mankracht. Talrijke procedures, administratieve of andere middelpuntvliedende taken voeren hen steeds verder weg van het contact met de hulpvrager. Pieter Loncke en Geert Capoen schreven er een boek over. Naar aanleiding van het verschijnen van dit boek organiseren wij dit middagsymposium over een verpleegmodel waarin het RESPECT voor zowel de hulpverlener als hulpvrager centraal staat. Het boek bevat tevens veel praktische tips en casuïstiek, met behulp waarvan deze Respectvolle methode kan worden geïmplementeerd. Nieuw is dat ook het welzijn van de verpleegkundige een belangrijke rol speelt. 

Pieter Loncke is psychiatrisch verpleegkunde en Geert Capoen is afdelingshoofd bij een psychiatrisch ziekenhuis in Vlaanderen, waar het model is geïmplementeerd.

Tijdens dit symposium ontvangt u het boek “Respectvol verplegen in de ggz” (winkelwaarde € 32,50) gratis. Boom uitgevers: ISBN 9789089534156