Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

HFMEA light

Oudlaan 4, Utrecht
323 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts, Verzorgenden

Details evenement

19 mei 2015
09:00 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
026-3830565
235

Met de traditionele HFMEA methode gaat u voor alle stappen van een proces na wat de risico’s zijn. Dit blijkt in de praktijk tijdsintensief. Daarom heeft Q-Consult de HFMEA lightmethode ontwikkeld. Met de HFMEA light benoemt u alleen de risico’s, oorzaken en faalwijzen voor de meest kritische stappen in een proces. Zo krijgt u inzicht in de belangrijkste oorzaken van fouten en kunt u een overzichtelijk aantal verbetermaatregelen treffen. Hierdoor realiseert u daadwerkelijk kwaliteitsverbeteringen in korte tijd.

In deze training maakt u kennis met de methode van HFMEA light. U ontwikkelt vaardigheden om te prioriteren op de belangrijkste processtappen, faalwijzen en oorzaken. U leert door te oefenen met een proces uit uw eigen organisatie. Hierdoor bent u na de training in staat de HFMEA light toe te passen in uw eigen praktijk. De training is praktisch en interactief van aard. Vanuit de theorie gaat u aan de slag met uw eigen procedures en formats. Daarnaast kunt u eigen praktijksituaties inbrengen en hierover sparren met vakgenoten.

Aan bod komt:
Theorie HFMEA light.
Doel en toegevoegde waarde van de HFMEA light.
Overeenkomsten en verschillen tussen de traditionele methode en de lightversie.
Stappen van de HFMEA light.
Opvolgen en monitoren van de getroffen verbetermaatregelen.
Uitvoeren van een HFMEA light:
- Hoe bepaalt u de meest risicovolle stappen in een proces?
- Hoe inventariseert u per processtap de faalwijzen?
- Hoe bepaalt u per faalwijze de oorzaken? 
- Hoe bepaalt u voor welke oorzaken u verbetermaatregelen moet treffen?
- Hoe bepaalt u het effect van en de kans op risico’s?
- Hoe prioriteert u risico’s en formuleert u de belangrijkste verbetermaatregelen?

Na afloop van de training bent u in staat de HFMEA light toe te passen in uw organisatie.