Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Vormgeven aan het nieuwe kwaliteitsdenken

Oudlaan 4, Utrecht
255 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts, Verzorgenden

Details evenement

09 juni 2015
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
026-3830565
€ 440,-

“Wat is HKZ toch bureaucratisch!” Of: “Ons kwaliteitssysteem barst uit zijn voegen van de protocollen, documenten en procedures… Wat in ons handboek staat beschreven staat ver af van wat wij dagelijks doen en waar het écht om gaat. Wij hebben de behoefte ons kwaliteitsbeleid toe te spitsen op de zorg, het contact tussen zorgprofessional en cliënt. Wij willen kwaliteitsmanagement terugbrengen naar het primaire proces, daar waar kwaliteit geleverd wordt.” Het klinkt vanzelfsprekend, maar voor veel zorgorganisaties echt een grote uitdaging. Herkent u zich in (één) van deze veelgehoorde uitspraken en bent u ook op zoek naar hoe u het kwaliteitsmanagement binnen uw organisatie opnieuw vorm kunt geven?

Q-Academy organiseert de nieuwe training ‘Vormgeven aan het nieuwe kwaliteitsdenken’, waarin u leert op een andere wijze naar kwaliteitsmanagement en de invulling daarvan te kijken. U leert hoe u uw visie op kwaliteit herijkt en daaruit uw beleid opstelt, uw processen inricht, uw mensen begeleidt en de juiste kwaliteitsinstrumenten kiest.

Na afloop van de training:
Heeft u een beeld gevormd over het nieuwe kwaliteitsdenken en de rol van zorgprofessionals hierin.
Heeft u handvatten hoe u de vertaalslag naar uw eigen organisatie kunt maken vanuit de missie & visie.
Heeft u inzicht in hoe u bestaande kwaliteitsinstrumenten daadwerkelijk ondersteunend kunt inzetten om kwaliteit van zorg te beoordelen en verder te verbeteren.