Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Risicoanalyse zorgregistratie

Oudlaan 4, Utrecht
322 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts, Verzorgenden

Details evenement

29 september 2015
09:30 uur
Oudlaan 4, Utrecht
Q-Academy
026-3830565
€ 540,-

Correct registreren en declareren is de afgelopen tijd veel in het nieuws. De NZa spreekt bestuurders van zorginstellingen en medisch specialisten hierop aan. Het landelijke Zelfonderzoek Correct Declareren (ZCD) heeft hier ook mee te maken. Heeft u alle risico’s in beeld? Vanuit de hoek van kwaliteit & veiligheid kennen we allerlei methoden om prospectieve risicoanalyses (PRA) uit te voeren. Q-Consult heeft op basis van één van deze methoden (HFMEA light) een aanpak ontwikkeld om risicoanalyses uit te voeren op registratieprocessen.

Q-Academy organiseert een training waarin u kennismaakt met deze aanpak. U leert de belangrijkste processtappen, faalwijzen en oorzaken te benoemen én te prioriteren in de te nemen beheersmaatregelen. U leert de methode toe te passen door te oefenen met een registratieproces uit uw eigen organisatie. Zo krijgt u inzicht in de belangrijkste oorzaken van fouten en kunt u gerichte verbetermaatregelen doorvoeren. Hierdoor realiseert u daadwerkelijk in korte tijd registratieverbeteringen.

Na afloop van de training:
Bent u in staat om aan de hand van deze risicoanalysemethode de kritische processtappen en (mogelijke) risico’s te benoemen. U krijgt inzicht in de belangrijkste oorzaken van fouten in het registratieproces en u kunt verbetermaatregelen opstellen en doorvoeren. Daarnaast bent u in staat om een risicoanalyse-sessie voor te bereiden, waardoor u de belangrijke actoren in het proces betrekt.

Maatwerk: deze training is ook geschikt voor incompany doeleinden. Wij maken het programma op maat naar de situatie in uw organisatie.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: http://www.qacademy.nl/training/risicoanalyse-zorgregistratie-1.html