Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Het 1e Nationale Cancer Survivorship Symposium

Supernova Jaarbeurs, Utrecht
242 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts

Details evenement

16 januari 2016
Supernova Jaarbeurs, Utrecht
Quadia + Medical Meetings
+31 (0)35 544 4000
€ 45,-

Steeds meer mensen overleven kanker als gevolg van verbeteringen in de oncologische zorg. Bijna tweederde van de kankerpatiënten is 5 jaar na de diagnose nog in leven. Het is de verwachting dat dit aantal met 35% is gestegen tegen 2022. Deze verbeterde overleving is een fenomenaal succes, maar het plaatst ons ook weer voor nieuwe uitdagingen, zoals het monitoren op terugkeren van de ziekte en het behandelen van en omgaan met de lange termijn gevolgen van de behandeling.

Op 15 en 16 januari 2016 vindt in San Francisco het eerste Cancer Survivorship Symposium plaats. Naar aanleiding hiervan organiseert Medical Meetings op zaterdag 16 januari een bijeenkomst in Supernova in Utrecht.

Wat is de stand van zaken wat betreft de zorg voor kankeroverlevers anno 2016? Wat weten we over de late effecten van kankerbehandeling bij kinderen en volwassenen als het gaat om bijv. neurocognitie, vermoeidheid, fertiliteit. Wat hebben we (ex-) kankerpatiënten te bieden als het gaat om deze late effecten, om begeleiding
bij terugkeer naar werk of opleiding? Dit en vele andere vragen zullen aan bod komen tijdens dit symposium. Met lezingen van vooraanstaande sprekers. Maar ook met prikkelende stellingen en interactie onder leiding van presentatrice Inge Diepman.

Aan het einde van de dag wordt er bovendien een live verbinding gemaakt met de het
Survivorship Symposium in San Francisco, alwaar een sprekerspanel terugkoppeling geeft over de ontwikkelingen gepresenteerd tijdens het Amerikaanse congres.