Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Infectiepreventie

De Poelewei, Monseigneur de Vetstraat 2, Breda
325 Verpleegkundigen, Verzorgenden

Details evenement

14 januari 2016
13:30 uur
De Poelewei, Monseigneur de Vetstraat 2, Breda
V&VN
academie@venvn.nl
030-2919050
V&VN-leden € 84,- / V&VN-studentleden € 42,- / Niet-leden € 105,-

Voor verpleegkundigen en verzorgenden uit zorginstellingen en de thuiszorg

Het Noro-virus heerst op je werk. Meerdere cliënten worden getroffen door de “buikgriep”. De cliënten ondervinden veel ongemakken. Als klap op de vuurpijl worden er ook nog een aantal collega’s van je ziek. Het dagelijks werk wordt voor een langere periode behoordlijk verstoord doordat er extra maatregelen getroffen moeten worden.

Infecties die ontstaan tijdens een verblijf in een verpleeg- of verzorgingshuis vormen een risico voor de gezondheid en veiligheid van cliënten. Bekende en veel voorkomende zorggerelateerde infecties zijn urineweginfecties, luchtweginfecties, wondinfecties en maagdarminfecties. Om verantwoorde zorg te kunnen verlenen is de aandacht voor infectiepreventie een absolute voorwaarde. Een goede handhygiënen en hygiënisch werken zijn enkele basiselementen uit het infectiepreventiebeleid in verpleeg- en verzorgingshuizen. 

Tijdens deze bijeenkomst krijg je inzicht hoe zorginfecties ontstaan en hoe jij op professionele wijze een bijdrage kunt leveren om zorginfecties te voorkomen. Deze vakbijeenkomst is ontwikkeld in samenwerking met Diversey. Lees meer.