Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Kanker: nieuw perspectief. 3e Verpleegkundig Oncologisch Symposium

Onderwijscentrum, UMCG, Groningen
348 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts

Details evenement

15 januari 2016
09:30 uur
Onderwijscentrum, UMCG, Groningen
UMCG
paog@umcg.nl
050 – 3619024
€ 25,-

Welke impact heeft kanker op het leven van de patiënt na de hectische en emotionele periode van diagnostiek en behandeling? Deze vraag staat centraal tijdens dit symposium.

Voor elke patiënt en zijn naasten levert het hebben van kanker een ander perspectief op. De één zal volledig genezen en herpakt met meer of minder problemen zijn gezinsleven, werk en sociale contacten. De periode van ziek zijn verdwijnt naar de achtergrond. De ander blijft levenslang geconfronteerd met de gevolgen van de ziekte of behandeling, door permanente klachten, zichtbare verminking of continue afhankelijkheid van mantelzorgers. Weer andere patiënten moeten omgaan met de kennis dat zij aan de ziekte zullen overlijden en hun familie moeten achter laten. Ongeacht tot welke groep men behoort: kanker verandert het perspectief.

Voor verpleegkundigen is het belangrijk om te weten hoe zij de patiënt kunnen helpen om zo goed mogelijk te leven (of te sterven) met dit nieuwe perspectief. Of hoe zij de patiënt (soms zelfs al voorafgaand aan de behandeling) kunnen helpen om na de behandeling een zo goed mogelijk perspectief te hebben.

Programma
Naast plenaire presentaties en parallelsessies organiseren we ook een posterpresentatie met prijsuitreiking voor de beste poster. Wanneer je zelf een poster hebt (of wilt maken) die past bij het thema en interessant is voor de doelgroep, dan word je van harte uitgenodigd deze te presenteren.

Doelgroep
Dit symposium is bestemd voor verpleegkundigen uit Noord-Nederland, werkzaam of geinteresseerd in de oncologische patiëntenzorg.