Nieuwsbrief Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agenda

Dag van de Medicatieveiligheid

ReeHorst, Ede
179 Verpleegkundigen, Verpleegkundig experts, Verzorgenden

Details evenement

04 oktober 2016
09:30 uur
ReeHorst, Ede
Bohn Stafleu van Loghum
aanmelder@bsl.nl
030-6383638
€ 229,00

Nursing organiseert op dinsdag 4 oktober 2016 een congres over medicatieveiligheid.

Als verpleegkundige of verzorgende speel je dagelijks een belangrijke rol in het bewaken van medicatieveiligheid, er wordt flink wat kennis over medicatie van je verwacht. Dit congres gaan we daarom in op verschillende aspecten van medicatieveiligheid.

Kom naar de Dag van de Medicatieveiligheid en leer: - Wat de nieuwste ontwikkelingen zijn op het gebied van medicatieveiligheid - Hoe je de meest voorkomende fouten kunt voorkomen - Hoe je met elkaar kunt zorgen voor goede medicatieoverdracht - Alles over communicatie rond palliatieve sedatie - Wat de risico’s en oplossingen zijn bij polyfarmacie - Wat jouw rol kan zijn bij de bevordering van therapietrouw - Ongewenste wisselwerkingen tussen medicatie en voeding voorkomen Medicatieveiligheid in de praktijk > stel je eigen programma samen!

Krijg in één dag een update van de laatste ontwikkelingen en volg maar liefst vier workshops met een directe vertaalslag naar de praktijk! We zullen tijdens de workshops casuïstiek behandelen en aan de hand van veel voorkomende knelpunten praktische oplossingen bieden. Deze dag biedt handvatten om huidige tekortkomingen aan te pakken, want kennis is cruciaal om medicatie-incidenten te verminderen.